Autostrada A1, între Şoimuş şi Simeria, închisă în perioada 8 octombrie-15 noiembrie. Decizia de ultimă oră luată de CNAIR

Circulaţia rutieră pe autostrada A1, între Şoimuş şi Simeria, se va închide pe 8 octombrie în vederea realizării racordului între cele două localităţi, lucrările urmând să fie finalizate, potrivit estimărilor constructorului, până pe 15 noiembrie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Având în vedere faptul că nu au fost finalizate toate procedurile necesare realizării racordului între Şoimuş şi Simeria şi pentru a nu ţine închis inutil un sector de autostradă, conducerea CNAIR a convenit cu Antreprenorul ca instituirea măsurii de închidere efectivă a circulaţiei să  fie luată în momentul în care vor începe lucrările de realizare a conexiunii între sectorul de autostradă Deva – Orăştie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva (în execuţie).

În urma discuţiilor dintre cele două părţi, constructorul a confirmat că poate desfăşura sub trafic anumite lucrări premergătoare şi că nu este necesar să se închidă circulaţia prematur, deşi exista o aprobare în acest sens cu data de 10.09.2018.

Având în vedere situaţia, s-a luat decizia ca măsura închiderii efective a circulaţiei să fie amânată până pe data de 8 octombrie, moment în care vor începe lucrările propriu-zise pentru racordarea celor două sectoare de drum’, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, antreprenorul a dat asigurări că va lua toate măsurile pentru a eficientiza intervenţia necesară realizării racordului şi estimează că va finaliza lucrările în data de 15 noiembrie 2018.

Circulaţia rutieră va fi închisă pe o lungime de aproximativ 13 kilometri pe tronsonul cuprins între nodul rutier Şoimuş şi nodul rutier Simeria, traficul urmând să se desfăşoare deviat pe DN 7, pe segmentul Simeria-Deva.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.