Autostrada Lugoj – Deva: se asteapta sosirea expertului independent

De la declaraţiile lansate vineri la Timişoara de ministrul Transporturilor în cazul lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva nu s-a mai schimbat nimic. Expertul care va da verdictul, dacă se poate circula sau nu, e aşteptat să apară doar la finalul săptămânii acesteia.

Vizita fostului şef al Consiliului Judeţean Timiş, actualul premier Sorin Grindeanu, la Ministerul Transporturilor nu a reuşit să deblocheze situaţia de pe cei 15 kilometri finalizaţi pe lotul 2 al autostrăzii care leagă Lugojul de Deva. Grindeanu a cerut ca oamenii din minister să iasă pe teren pentru a verifica la faţa locului lucrările, dar, se pare, pentru tronsonul amintit este prea devreme pentru a se face ceva.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor nu a reuşit să spună despre acest lot decât că se aşteaptă în continuare expertul independent de care va depinde pornirea sau nu a traficului rutier, chiar dacă lucrările nu sunt în totalitate finalizate. Misteriosul expert, despre care nu ştim cine este, ar trebui să apară la finalul acestei săptămâni, a declarat Cuc, după vizita premierului.

Singura veste bună e că pe lotul 2, pe bucata deja finalizată, nu s-au găsit probleme la terasamentele şoselei, pământul utilizat nu s-a deplasat. Antreprenorul care s-a ocupat de acest lot este acelaşi care a construit şi lotul de autostradă de la Sibiu care a trebuit demolat.

Cuc a anunţat că pe taluzuri au fost montaţi şi senzori pentru a putea monitoriza o eventuală problemă la corpul autostrăzii.

„Am făcut monitorizarea toată luna ianuarie şi începutul lui februarie şi a reieşit că terasamentul străzii este în regulă. Aşteptăm un punct de vedere de la un expert independent care va veni spre sfârşitul acestei săptămâni, urmând ca cei care fac parte din comisia de recepţie să se pronunţe dacă putem deschide acest sector de autostradă”, a declarat Răvan Cuc.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *