Avertisment al procurorului general: Dosarul Revoluţiei ar putea fi afectat de modificările aduse Codurilor penale

„Dosarul Revoluției ar putea fi afectat de modificările care ar urma să fie aduse Codurilor penale”, a declarat, marți, procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Astfel, el a atras atența că este vorba despre înregistrări documentare importante făcute acum 27 de ani, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă modificările la Codurile penale ar putea afecta cercetările care se fac în dosarul Revoluţiei, el a răspuns: „Ar putea să fie foarte serios afectat. Evident că avem înregistrări acolo în care se vede cine a tras, cine ce a făcut şi este vorba de înregistrări documentare de acum 27 de ani, care sunt foarte importante pentru a vedea acţiunile oamenilor în acel context” a declarat Augustin Lazăr, la ieşirea din CSM.

El a mai precizat că iniţiatorii amendamentelor „poartă grija” inculpaţilor, amintind că există o directivă europeană care vizează protecţia victimelor.

„În ansamblu putem vedea că iniţiatorii acestor amendamente poartă grija drepturilor inculpaţilor, când noi, în fapt, trebuie să purtăm şi grija drepturilor victimelor. Trebuie să reamintesc că există şi o directivă privind protecţia victimelor, o directivă europeană care arată în ce context şi cum trebuie audiate, spre exemplu, victimele pentru nu a fi puse faţă în faţă cu inculpaţii. (…) Este evident că lucrurile sunt dezechilibrate şi pentru acest motiv toate amendamentele trebuie analizate cu foarte mult calm şi o perioadă suficientă de timp pentru a vedea care sunt consecinţele adoptării acestor proiecte de lege”, a mai spus Lazăr.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.