Avertizare de ultimă oră de la meteo: Cod Portocaliu şi Galben de furtuni în aproape toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de furtuni valabilă pentru toată ţară, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea, valabilă până joi, 21 septembrie, la ora 21:00. Cinci judeţe: Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău sunt sub Cod Portocaliu, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 – 21 septembrie, ora 10:00. 

COD GALBEN în cea mai mare parte a ţării

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate

Interval de valabilitate: 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 20

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

COD PORTOCALIU în cinci judeţe

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, cantități de apă importante;

Interval de valabilitate: 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10

Zone afectate: județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău

În intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 06 în județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *