Berea produsa la Timisoara a trecut in proprietatea japonezilor

Începând din această săptămână, berea produsă la Timişoara este deţinută de un nou proprietar. Concernul japonez Asahi a finalizat tranzacţia de preluare a celei mai vechi fabrici de bere din România, alături de alte brand-uri.

Concernul japonez Asahi a anunţat că a finalizat tranzacţia de preluare a portofoliului deţinut de SABMiller în Europa Centrală şi de Est, inclusiv fabrica din oraşul de pe Bega şi marca de bere aferentă. Astfel, în portofoliul noului proprietar a intrat o serie de producători de bere cunoscuţi, din România, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia. Compania sud-africană SABMiller a fost nevoită să cedeze operaţiunile din această zonă, ca parte a solicitărilor anti-trust lansate de Comisia Europeană pentru a permite fuziunea dintre aceasta şi AB InBev.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România şi deţine pe piaţa românească mărcile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell şi St Stefanus. Compania are trei fabrici, la Timişoara, Braşov şi Buzău. SABMiller a achiziţionat cel mai vechi producător de bere de pe teritoriul României, Timişoreana, în anul 2001. În 2009 a fost finalizată investiţia pentru extinderea capacităţii de producţie a fabricii timişorene cu 200%.

În prezent, Timişoreana este cea mai vândută bere de pe piaţa românească.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.