Bilanţ tragic după furtuna de duminică seară: 8 morţi şi 67 de răniţi! VIDEO

Furtuna devastatoare care a măturat duminică vestul şi nordul ţării a lăsat în urmă un bilanţ tragic, asemănător trecerii unui uragan.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că opt persoane au murit şi alte 67 sunt rănite printre care şi mulţi copii. Vijelia năprasnică a luat cinci vieţi în Timiş, două în Bistriţa-Năsăud şi una în staţiunea arădeană Moneasa.

Scene înfricoşătoare au fost surpinse la Timişoara, unde vijelia a lovit cu sălbăticie. Că o cruntă ironie a sorţii, un indicator cu mesajul “Bine aţi venit în Timişoara” a fost smuls din pământ şi azvârlit de rafale peste un autoturism. Şoferul a murit zdrobit.

Şi În Buziaş furtună a lovit năprasnic. Doi soţi şi o rudă de-a lor au murit după ce un copac a căzut peste ei.

Cele trei persoane se aflau în parc atunci când a pornit vijelia. Imediat au fugit, au plecat să se adăpostească. La ieşirea din parc, însă, un copac bătrân de peste o sută de ani, pur şi simplu a fost smuls din pământ şi s-a prăbuşit peste cele trei victime.

Mai mulţi stâlpi de energie electrică au fost puşi la pământ, aşa că întreg oraşul a rămas fără curent.

Când dezastrul s-a potolit, centrul Timişoarei arată că după o tornadă. Terasele au fost luate pe sus de vânt, iar ţiglele acoperişurilor şi bucăţi de tencuiala au zburat pur şi simplu.

Pe o stradă din Timişoara peisajul pare ireal. Zeci de maşini au fost distruse în parcare din cauza acoperişului blocului de vis-a-vis care a fost smuls de rafală.

Din cauza rafalelor puternice de vânt firele de înalta tensiune din staţia Timişoara Nord au fost rupte . De asemenea, copacii căzuţi au blocat sinele.

Bilanţul este tragic, asemănător urmărilor unui uragan. Situaţia cea mai gravă este în judeţul Timiş unde 5 oameni au murit, iar alţi 49 au fost răniţi, printre care şi copii.

Mihai Grecu, medic: “Au căzut de pe acoperiş, le-a căzut ţiglă în cap. Din păcate, am avut şi doi pacienţi critici, printre care doi copii, care în momentul de faţă sunt internaţi pe terapie intensivă şi un pacient care a decedat.”

Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU TIMIŞ: “S-au înregistrat 5 victime decedate, două în Timişoara şi trei în Buziaş şi 49 de persoane rănite, dintre care 7 copii.”

Urgie a fost şi în judeţul Arad. În staţiunea Moneasa vijelia a doborât un brad peste o femeie şi a omorât-o.

Premierul Mihai Tudose a declarat că s-a constituit o celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, iar Carmen Dan se va duce la Timişoara pentru a evalua pagubele.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *