Bilanţul vijeliilor care au măturat România: 30 de victime, 700 copaci căzuţi, 72 de maşini distruse

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 17 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vremea rea, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 91 localități din 17 județe (Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Vaslui) și municipiul București.

Din cauza vântului puternic și descărcărilor electrice, la nivel național au fost înregistrate 30 de victime. Totodată, 687 de arbori au fost doborâți pe carosabil, mașini, locuințe și stâlpi de electricitate, fiind afectate 24 de acoperișuri și 72 de autovehicule.

De asemenea, în urma averselor din ultima perioadă, au fost înregistrate inundații la 18 imobile, 6 curți și 3 subsoluri, fiind necesară intervenția pompierilor pentru evacuarea apei din gospodării.

Din cauza ploilor și aluviunilor de pe carosabil, circulația rutieră pe DN 1 ( între localitățile Bușteni și Azuga) și pe DN 7C Transfăgărășan s-a desfășurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situației și curățarea drumurilor.

În această dimineață, la nivel național nu mai erau înregistrate situații care să impună intervenția echipajelor de pompieri militari.

“Reamintim faptul că pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, populația trebuie să își asigure protecția în locuințe sau alte spații de adăpost. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate”, se arată în comunicatul IGSU.

Pompierii militari rămân mobilizați la datorie, iar prin centrele operaționale ale unităților subordonate IGSU este monitorizată permanent situația vremii, pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul comunităților care pot fi afectate.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.