Biserica nouă a Făgetului va fi finalizată în acest an

Noua biserică ortodoxă din centrul Făgetului, aflată în construcție de 15 ani, va fi finalizată în acest an. Pentru terminarea lucrărilor ar mai fi nevoie de 600.000 de lei.

Lucrările, printre cele mai vechi începute în estul ju­de­ţului Timiş la un lăcaş de cult, au fost demarate în anul 2003, la doi ani după ce a fost pusă piatra de temelie. Fi­nalizarea bisericii a fost în­târziată de lipsa fondurilor, existând destule perioade în care nu s-a mişcat nici o că­ră­midă. Până în prezent, în lă­cașul de cult s-au investit circa trei milioane de lei.

“Biserica este tencuită pe interior și zugrăvită în alb, pentru a pregăti pictura. Avem și tot mobilierul cumpărat – scaune, uși, candelabre și tot ce e necesar, dar nu le putem monta, pentru că trebuie să introducem încălzirea prin pardosea. Apoi, vine turnată o șapă și abia după aceea ne putem apuca de instalarea mobilierului. Doar că, pentru încălzire avem nevoie de circa 120.000 – 130.000 de lei, pe care nu-i avem în momen­tul de față”, a declarat preo­tul Ioan Jurj, parohul noii biserici, care poartă hramul ”Înălţarea Domnului”.

Nevoie de fonduri

Cu tot cu încălzire, pentru finalizarea lucrărilor până la faza de pictură, ar mai fi necesari circa 600.000 lei.

”Mai e nevoie de bani, deoa­re­ce vrem să realizăm și tencuielile exterioare. Dorim să le terminăm în acest an și să ținem slujbele în interior. Pentru a realiza pictura va trebui să mai aşteptăm vreo doi ani”, a mai spus preotul paroh.

Lăcaşul are dimen­siunea unei catedrale, iar du­pă ce va fi finalizat, pe lângă oficiile religioase, acolo se intenţionează organizarea de conferinţe pe diverse teme şi alte activităţi cultural – religioase.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *