Boldea dă vina pe Martinescu pentru deficienţele de la staţia de epurare

Francisc Boldea susţine că, după măsurătorile efectuate săptămâna trecută la staţia de epurare din Lugoj, poluare a scăzut considerabil şi nu mai e o problemă pentru râul Timiş. Edilul şef al Lugojului spune că cele două trepte, mecanică şi biologică, funcţionează şi că mai sunt probleme doar la treapta chimică, acolo unde nu se poate face nimic deoarece trebuie curăţat bazinul de retenţie de la ieşirea din oraş, obiectiv care nu a fost prins în proiectul de reabilitare al staţiei.

“Am primit analizele şi am ajuns de la 160 coeficientul de poluare, la 35. La 25 e perfect! Staţia funcţionează. Acum am adus-o la zi şi funcţionează, fără partea chimică, pentru că acolo nu iasă nămolul din vasul de retenţie, care nu a fost prins în proiectul de reabilitarea şi care trebuie curăţat că nu a mai fost curăţat de 50 de ani, dar ne costă aproape un milion de lei. E un bazin de 100 de metri lungime şi şase adâncime. Nămolul asta nu mai este activ, cum să fermenteze şi să producă biogaz”, spune edilul şef al Lugojului.

Primarul Lugojului spune că de vină pentru situaţia de la staţia de epurare este fostul primar Marius Martinescu, deoarce pe vremea lui s-a făcut proiectul, care, în opinia actualului şef al administraţiei lugojene, a fost unul extrem de prost.

“Tot scrieţi şi mă atacaţi pe mine pentru staţia de epurare, dar proiectul de cine a fost prost făcut? De Martinescu, în 2006! Caietul de sarcini pentru licitaţie, de cine a fost făcut? De Martinescu! Licitaţia, prima dată, de cine a fost făcută, cu o lună înainte de alegeri? De Martinescu! Astea toate, voi nu le publicaţi”, spune Boldea, care a adăugat că de banii prinşi în proiect ar fi făcut o staţie de epurare nouă, fără să mai repare deficienţele vechii staţii.

Atacul lui Boldea vine după ce consilierii independenţi Liviu Brânduşoni şi Marius Martinescu au făcut o sesizare la Curtea de Conturi şi au făcut public un raport în care se arată o serie de probleme la staţia de epurare: lucrări prost executate sau care nu s-a făcut deloc, componenete care lipsesc, instalaţii deteriorate etc. Asta în condiţiile în care, conform programului de lucrări în valoarea de circa 5 milioane de euro, reabilitarea staţiei de epurare ar fi trebuit să se încheie în 2010, la un an după finalizarea licitaţiei.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.