Bradul din centru se împodobește abia de Crăciun

Criticat că bradul de Crăciun, amplasat în piața Catedralei Greco – Catolice, arată foarte sărăcăcios, primarul Francisc Boldea a răspuns că pomul se împodobește de Crăciun, și nu de 1 Decembrie.

”S-a scris că nu au mai fost bani pentru bradul de Crăciun și din această cauză nu a fost împodobit, nu s-au mai pus destule beculețe. Trebuie să vă spun un lucru: bradul de Crăciun, cum îi spune numele, nu se face pentru 1 Decembrie, se face pentru Crăciun. Noi nu am terminat încă de pavoazat orașul. De luni, 3 decembrie, pregătim orașul de Crăciun. Noi nu avem un buton cu care să aprindem instalația, firma care se ocupă cu acest lucru este Elba. Ca să pornească la buton în orașele mari, cei de la Elba lucrează toți acolo. Cu orașele mari, ei sunt ocupați de la sfârșitul lui noiembrie până la jumătatea lui decembrie. Noi am început de fiecare dată mai devreme cu amplasarea, că altfel, până în 15 decembrie, nu avea cine s-o facă și intram în criză de timp”, a declarat primarul Francisc Boldea.

În altă ordine de idei, primarul adresează mulțumirile sale Episcopiei Greco – Catolice de Lugoj și personal PSS Alexandru Mesian.

”Mulțumesc episcopului greco-catolic Alexandru Mesian și celor de la catedrală, pentru că au înțeles rostul Crăciunului și că tot ce organizăm noi în Piața Maria, actuală Drăgan, aduce bucurie copiilor și, de-a lungul anilor, nu am avut nici o contestație din partea lor”, adaugă edilul șef.

Amintim că în trecut au existat plângeri ale Protopopiatului Ortodox Român la adresa manifestărilor publice din Piața Victoriei, pe motiv că acestea perturbă ritualul religios.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.