BREXIT, ziua in care Marea Britanie declanseaza oficial iesirea din UE

Premierul Theresa May va declansa miercuri procesul formal de retragere a tarii din Uniunea Europeana prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

La noua luni dupa ce 51,9% dintre alegatorii britanici au votat pentru Brexit, premierul May il va informa printr-o scrisoare pe presedintele Consiliului European, Donald Tusk, ca Marea Britanie se va retrage dupa 44 de ani din UE.

De asemenea, executivul britanic sustine ca drepturile imigrantilor europeni care se stabilesc in tara vor fi radical diferite pentru cei care au ajuns dupa 29 martie 2017.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a ajuns miercuri dupa-amiaza la Palatul Westminster, unde urmeaza sa tina un discurs in fata parlamentarilor britanici din Camera Comunelor despre declansarea articolului 50 si inceperea procesului formal de retragere a tarii din Uniunea Europeana. Discursul ei este asteptat in jurul orei locale 12.30 (14.30 ora Romaniei), dupa ce reprezentantul permanent al Marii Britanii de la Bruxelles a livrat scrisoarea de invocare a articolului 50 presedintelui Consiliului European, Donald Tusk.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *