Bugetul Lugojului, suplimentat cu aproximativ 2 milioane de lei

Consiliul Local Lugoj a aprobat în ședință de joi, 6 iulie, o nouă rectificare bugetară (a doua din 2017) pozitivă.

Suma depășește 1,9 milioane de lei și a avut ca destinație principală o serie de lucrări urgente sau achitarea unor datorii ale instituțiilor din subordinea Consiliului Local.

Cei mai mulți bani au mers către instituțiile de învățământ preuniversitar și preșcolar din municipiu, suma alocată fiind de 800.000.

Colegiul Tehnic “Valeriu Braniște” a primit cea mai însemnată sumă, 200.000 de lei, pentru a reface acoperișul distrus de vijelia puternică din urmă cu două săptămâni.

Și în conturile  CSM Lugoj au ajuns 200.000 de lei, bani care trebuie să achite indemnizațiile sportivilor, obligațiile către bugetul de stat și noi de transferuri de jucători.

Aceeași sumă a fost repartizată Direcției de Asistență Social Comunitară, din subordinea Primăriei Lugoj.

Cele două societății deținute de Consiliul Local, Salprest și Meridian 22 au primit la rândul lor 400.000 de lei, din acești bani 150.000 de lei sunt prevăzuți pentru curățarea bazinul de retenție, de 300 de metri, al canalizării orașului, situat lângă strada Jabărului.

Repunerea în funcțiune a bazinului de decantare este justificată de punerea în funcțiune a treptei biologice de la stația de epurarea a apelor menajere de la Jabăr.

Alți 250.000 de lei sunt dispuși pentru achitarea facturilor de energie electrică de la stația de epurare Jabăr și pentru iluminatul public al străzilor din municipiu. Au mai fost alocați bani pentru operațiuni de intabulare – 160.000 de lei, pentru serviciul Sere și spații verzi 20.000 de lei, pentru muzeu 68.000 de lei, iar pentru Casa de Cultură 5000 de lei.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.