Călăuze și migranți ilegali, prinși de polițiștii de frontieră

Oamenii legii au reușit să rețină doi cetățeni români care transportau migranți ilegali cu microbuzul. Călăuzele au fost depistate pe teritoriul României, pe raza județului Timiș.

Marți, în jurul orei 12:30, polițiștii de frontieră timișeni au observat pe raza județului un autoturism și un microbuz în care se aflau 20 de cetățeni străini care nu aveau niciun document de identitate asupra lor. Autoturismul avea rol antemergător, iar ambii șoferi sunt cetățeni români.

„Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini – 7 bărbați, 7 femei și 6 minori – şi cei doi şoferi români au fost conduși la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timiş pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cetăţenii străini provin din Irak, Siria și Iran, adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, iar copiii între 1 şi 12 ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei doi cetățeni români, I.C. şi T.G., ambii în vârstă de 44 de ani, aveau rol de călăuze şi i-au ajutat pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, susţin polițiștii de frontieră timișeni.

Oamenii legii îi cercetează acum pe cei 20 de cetățeni străini pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cele două călăuze sunt cercetate pentru trafic de migranți și au fost reținuți pentru 24 de ore.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.