Căldură de la soare! Energie regenerabilă pentru 16 familii din zona Lugoj – Făget

Programul “Casa verde” inițiat la sfârșitul anului trecut, privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, are deja primii beneficiari ai subvențiilor pentru instalațiile solare.

Finanţarea prin Programul “Casa verde” constă în sub­ven­ţionarea cu 3000 de lei pentru instalarea panourilor s­olare nepresurizate, cu 6000 de lei pentru panourile solare presurizate şi cu 8000 de lei pentru  instalarea pom­pelor de căldură, inclusiv pompele de căldură aer-aer.

Astfel, în partea de est a judeţului, în principal în Microregiunea Ţara Făgetului, s-a evidenţiat comuna Dumbrava, care are deja 11 fa­mi­lii a căror dosare au fost acceptate și sunt eligibile la plată.

“Prin acest program se fi­nanţează sisteme de în­căl­zi­re, care utilizează energie regenerabilă, iar noi, la ni­ve­lul Primăriei Dumbrava și în Microregiunea Țara Fă­ge­tu­lui, am dorit să încurajăm cât mai multe persoane să aplice în cadrul acestui pro­gram, oferindu-le toate in­for­maţiile de care au avut nevoie, inclusiv sprijin logistic pentru finalizarea do­sa­relor. Mă bucură faptul că această campanie de informare a dat roade şi  că lo­cui­torii au dovedit încă o dată că sunt oameni responsabili și gospodari, con­ştien­ti­zând importanţa folosirii siste­me­lor de energie verde, care pot substitui cu până la 50% volumul de apă caldă me­na­je­ră”, ne-a declarat Ioan Ihasz, primarul Dumbravei.

Persoanele fizice accep­tate în program vor trebui să semneze un  contract de fi­nan­ța­re nerambursabilă cu A­genția Județeană pentru Pr­otecția Mediului, care are o valabilitate de 12 luni de la data semnării. Proiectul de schimbare a sistemului de încălzire trebuie finalizat în termen de zece luni de la sem­nare, perioadă în care be­neficiarii vor putea să de­pună cererea de decontare.

În cadrul aceluiași program au mai fost selectați doi be­ne­ficiari la Răchita, unul la Făget, unul în Lugoj și unul la Traian Vuia. La nivel na­țio­nal au fost depuse 12.028 do­sare, iar în Timiș au existat 448 de solicitanți.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *