Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Voiculescu, EXCLUSĂ din magistratură

Judecătoarea Camelia Bogdan, care a făcut parte din completul care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe omul de afaceri Dan Voiculescu, în dosarul fraudării ICA, a fost exclusă din magistratură, CSM luând decizia astăzi şi aplicându-i judecătoarei cea mai grea sancţiune prevăzută de lege. Una dintre acuzaţiile care i s-au adus judecătoarei vizează faptul că a participat la un seminar în străinătate, deplasarea fiind plătită de Ministerul Agriculturii, instituţie care era şi parte într-un dosar judecat de Camelia Bogdan.

CSM a admis astăzi acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel Bucureşti şi a decis excluderea ei din magistratură, pentru „încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Decizia poate fi atacată cu recurs la completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Hotărârea CSM, în care vor fi detaliate şi faptele pentru care s-a aplicat această sancţiune, cea mai dură prevăzută de lege, urmează să fie redactată în termen de 20 de zile, Camelia Bogdan având timp 15 zile să o atace, arată CSM.

sursa: gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *