Campania de donare sânge, la Lugoj, desfășurată cu succes!

Cetățenii municipiului Lugoj au răspuns pozitiv acțiunilor menite să ofere ajutor celor aflați în situații critice.

Etapa din 24-25 aprilie a acțiunii ”Donează sânge, salvează vieți!”, organizată de Cluburile Rotary, Rotaract și Interact Lugoj, împreună cu Spitalul Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara a fost o reușită.

Acțiunea a avut loc în incinta spitalului lugojean, unde a fost amenajat un spațiu adecvat pentru donarea de sânge.

”Au fost 40 de donatori în prima zi și încă 40 în cea de-a doua. Sângele donat va fi prelucrat de centrul din Timișoara, iar apoi va fi trimis acolo unde este nevoie. Donare de sânge se poate face și la Timișoara, dar noi facilităm procesul pentru lugojeni, pentru a le fi mai ușor. Acțiunea e foarte frumoasă, oamenii sunt dornici să doneze, lumea nu e supărată nici dacă stă un pic la rând. Noi le facem ceai dimineața, le dăm calciu, covrigi, restul se desfășoară normal, iar oamenii sunt bucuroși să ajute. Cu toții am înțeles ce înseamnă și ce importanță are gestul acesta” a declarat Mariana Agache, președinta Clubului Rotary Lugoj.

Următoarele două zile de donații vor fi 14 și 15 mai. De fiecare dată, în ziua donării, se stabilește următorul termen și oamenii pot să se înscrie din nou pe listă. Se face o programare pentru a  exista siguranța că vor fi cel puțin 40 de donatori.

La campania ”Donează sânge, salvează vieți!” poate să participe orice persoană, dacă îndeplinește câteva condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, greutatea peste 50 de kilograme, pulsul stabil, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni, să nu fie însărcinate sau să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării.

Cei care vor dona sânge vor beneficia de o zi liberă de la serviciu (ziua donării), șapte bonuri valorice, precum și eliberarea, la cerere, a analizelor medicale efectuate (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice).

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.