Câmpia Libertății, noua groapă de gunoi a lugojenilor

Lugojul nu scapă de gunoaie oricât s-ar strădui ad­ministraţia şi Poliţia Locală să stopeze acest fenomen, pentru că persoanele certate cu bunul simţ ajung să-şi arunce mizeriile pe marginea şoselelor, chiar şi în parcuri şi în multe alte locuri de care oamenii încearcă să se bucure.

Ultimul deponeu apărut ne-a fost semnalat pe mândra Câmpie a Libertăţii lu­go­je­ne, între Interspitzen şi car­tierul Balta Lată.

Lugojenilor certaţi cu le­gea nu le mai pasă de nimic, când trebuie să se de­ba­ra­seze de mizeriile adunate de prin gospodării. Dealul Vii­lor, malurile Timişului, mar­­­gi­nea şoselelor, le par cele mai la îndemână locuri.

Mai nou, au intrat şi pe Câmpia Libertăţii, loc stra­tegic, fo­lo­si­tă şi ca aerodrom în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de pe care şi-a î­năl­ţat aparatul de zbor şi pio­nierul aviaţiei mon­diale, Aurel Vlaicu. Aceasta tinde să devină un imens de­po­neu, dacă nu se iau măsuri cât mai repede.

Amenzi mari

Lugojenii sunt revoltați de această situație și cer amenzi mai mari pentru cei prinși asupra faptului.

”Nu mai au nici un Dum­ne­zeu! Vin noaptea cu ma­şi­nile, intră şi-şi descarcă gunoaiele aici. Eu îmi plimb nepoţica cu căruciorul toată ziua pe acest câmp, pentru că e frumos şi liniştitor, dar vin târziu, folosindu-se de protecţia întunericului. Nu sunt oameni din cartier, ci de prin alte părţi ale oraşului. Ar trebui să vină Poliţia Locală, să-i prindă şi să-i amendeze”, ne-a spus Vasile G. locuitor în cartierul Balta Lată.

Numai în ultima pe­ri­oa­dă, oamenii legii au de­pistat şi sancţionat peste zece persoane care aruncau de­şeuri în locuri nepermise.

Sancţiunile, în astfel de cazuri, pornesc de la un mi­nim de 500 de lei şi pot a­­junge până la 2.500 de lei.

Pentru a stopa acest fe­no­men, poliţiştii aplică în ma­­joritatea cazurilor a­men­da maximă.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *