Când trecem la ORA DE IARNĂ în 2017 și cum ne afectează viața

Oficial, a venit toamna. În noaptea de 28 spre 29 octombrie 2017, se trece la ora de iarnă, ora 04:00 devine ora 03:00, iar ziua de 29 octombrie 2017 devine cea mai lungă din an. În loc de 24 de ore… te vei putea bucura de 25 și de mai multă lumină naturală! Pe lângă beneficiile pe care le oferă schimbarea, mai multe ore de somn, o zi mai lungă și lumina naturală pentru o mai mare parte a zilei, trecerea la ora de iarnă poate influența și starea de sănătate.

Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă

Persoanele care suferă de probleme cardiace sau se luptă cu depresia sunt mai expuse riscului de atac de cord, schimbări bruște de dispoziție și chiar suicid. În plus, potrivit lui Xiaoyong Yang, profesor asistent la Universitatea Yale, pentru că schimbarea orei presupune reglarea ceasului biologic, în multe cazuri pot apărea dereglări hormonale, senzația de oboseală și diverse tulburări comportamentale.

Alte posibile stări neplăcute cauzate de schimbarea orei pot presupune irascibilitate, stres accentuat, insomnie și lipsa energiei. În mod normal, toate ar trebui să fie trecătoare. Dacă persistă mai mult de o săptămână, e indicată vizita la medic.

Descoperă povestea schimbării orei!

Schimbarea orei, indiferent că se trece de la ora de vară la ora de iarnă sau invers, schimbă ritmul de zi cu zi și afectează sănătatea fizică și psihică a fiecăruia, într-o mai mare sau mică măsură, timp de aproximativ două săptămâni, cât durează adaptarea organismului la schimbare.

sursa: divahair.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *