Cap al mafiei italiene capturat în România. ”Contabilul”, pe lista celor mai căutați fugari din lume

Un cap al mafiei italiene, condamnat pentru trafic internațional de droguri de mare risc, a fost depistat de polițiștii bihoreni, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

”La data de 4 octombrie a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Italiene, în baza unui Mandat European de Arestare și a unui ordin european de anchetă, au depistat, în municipiul Oradea, un bărbat, de 66 de ani, din Italia, urmărit internațional.

Bărbatul era condamnat de autoritățile italiene la o pedeapsă de 15 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc.

Pentru depistarea lui, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Curtea de Apel Oradea, în vederea luării măsurilor ce se impun.Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor”, transmite IGPR.

Potrivit Rai News, bărbatul se numește Vito Bigione, originar din Mazara del Vallo (Sicilia), și a fost inclus printre cei mai căutați 30 de fugari din lume.

Vito Bigione, în vârstă de 66 de ani, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru asociere care vizează traficul internațional de droguri, a fost unul dintre primii care au pus în contact Cosa Nostra, ’Ndrangheta și cartelurile din America de Sud care gestionează traficul internațional de cocaină.

Traficantul de droguri era dat în urmărire din data de 28 iunie, când a fost condamnat după o ultimă sentință a Curții Supreme italiene. Prima sa activitate privind traficul de droguri datează din 1995, când, după câteva luni, s-a mutat din Italia în Africa și s-a stabilit în Namibia. Acolo era cunoscut ca om de afaceri dar procurorii din Reggio Calabria l-au urmărit și cercetat în cadrul operațiunii „Igres”, o anchetă având ca obiect eradicarea traficului de droguri.

Începând cu anul 1992 este acuzat că a transportat sute de kilograme de cocaină din Brazilia, Columbia și Namibia în Italia. Încărcături finanțate de familia mafiotă Agate din Mazara del Vallo (Sicilia) și de organizația mafiotă din Marando di Platì, provincia Reggio Calabria. Pentru rolul său de mediator și pentru organizarea legăturilor dintre Cosa Nostra, ’Ndrangheta și cartelurile columbiene, ”contabilul” cum mai este numit, era pe lista celor mai căutați 30 de fugari din lume.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.