Capre negre, surprinse într-o zonă stâncoasă din Banat. VIDEO

Pe pagina de Facebook a RNP Romsilva a fost postată o filmare cu două exemplare de capră neagră despre care pădurarii spun că ar fi fost filmate în județul Caras-Severin.

Dacă pe vremuri capra neagră mai putea fi întâlnită în zona Retezat-Godeanu-Țarcu, în ultima perioadă Munții Banatului au sărăcit în asemenea exemplare faunistice.

„Două capre negre (Rupicapra rupicapra) caută hrană într-o zonă stâncoasă dintr-o zonă administrată de Direcția Silvică Caraș-Severin. Imaginile au fost filmate cu o cameră cu senzori montată de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în cursul acțiunilor de monitorizare a #faunei”, au postat reprezentanții Romsilva pe pagina de Facebook a companiei. Din motive lesne de înțeles, aceștia nu indică foarte clar și zona unde au fost filmate cele două exemplare de capră neagră.

„Mă bucur mult să aud asta, capra neagră este o specie care apare, în special, în zona Țarcu, în fișele de faună, dar în ultima vreme se întâlnea tot mai greu. Mă bucur să aflu că a reapărut”, a declarat dr. Carmen Sorescu, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin.

Capre negre într-o zonă stâncosă din Caraș Severin

Două Capre Negre (Rupicapra rupicapra) caută hrană într-o zonă stâncoasă dintr-o zonă administrată de Direcția Silvică Caraș-Severin.Imaginile au fost filmate cu o cameră cu senzori montată de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în cursul acțiunilor de monitorizare a #faunei#DezvoltareDurabilă #România #wildlife

Posted by Regia Nationala a Padurilor – Romsilva on 6 Iulie 2017

sursa: expressdebanat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *