Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, audiată la DNA

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a venit luni la Direcţia Naţională Anticorupţie, surse judiciare declarând că a fost citată pentru a fi audiată în calitate de martor în dosarul privind OUG 13 de modificare a codurilor penale, abrogată ulterior printr-o altă ordonanţă de urgenţă.

Carmen Dan a ajuns la sediul DNA în jurul orei 09.50 şi la intrare nu a dorit să facă nicio declaraţie despre dosarul în care a fost citată şi nici în ce calitate va da declaraţii. Potrivit unor surse judiciare, citate de News.ro, ministrul Carmen Dan a fost citată de procurorii anticorupţie pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul privind OUG 13.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat săptămâna trecută că în ancheta începută în urma unei plângeri privind OUG 13 nu este vizată oportunitatea adoptării actului normativ, ci sunt verificate aspecte de legalitate şi cele care ţin de încălcare legislaţiei penale privind infracţiuni din competenţa DNA. Întrebată cum comentează afirmaţiile că ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privind OUG 13 reprezintă o imixtiune în activitatea Guvernului, Codruţa Kovesi a spus: “Nu comentez aceste declaraţii, pot să vă spun că noi am primit o plângere care îndeplinea condiţiile pregăzute de lege, a fost înregistrată, facem cercetări aşa cum se fac în dosarele penale cu care suntem învestiţi, există precedente judiciare”.

Citeste mai mult: adev.ro/olny2p

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *