Castigatorul concursului pentru crearea logo-ului Capitalei, timisoreanul Narcis Teodor Lupou, descalificat

Primaria Capitalei a anuntat joi dimineata ca renunta la logo-ul declarat castigator pentru a reprezenta Bucurestiul, iar Narcis Teodor Lupou sa fie descalificat.

La scurt timp dupa anuntarea castigatorului au aparut acuzatiile de plagiat. Designerul timisorean e invinuit ca a copiat logo-ul de pe steagul orasului Taipei, asemanarea fiind izbitoare. Prin simpla alaturare a insemnelor se poate observa ca nu numai formele coincid, cat si culorile. Ceea ce face ca logo-urile sa fie aproape identice.

 

Astfel, Primaria Capitalei a decis sa-l descalifice si sa desemneze in perioada imediat urmatoare un alt castigator.

Si asta nu e tot. Logo-ul Bucurestiului mai semana si cu cel al metropolei canadiene Montreal.

 

Comunicatul Primariei:

“In urma semnalelor publice privind asemanarea foarte mare dintre logo-ul declarat castigator al concursului organizat de Primaria Capitalei si unul dintre logo-urile orasului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificarii lucrarii prezentate de Narcis Teodor Lupou.

Facem precizarea ca toti participantii la concurs au declarat pe propria raspundere ca lucrarile prezentate sunt originale.

 

Juriul va desemna in perioada imediat urmatoare un alt castigator, varianta prevazuta de Regulamentul concursului.

Regretam situatia creata si, chiar in varianta foarte probabila ca nu este vorba de un plagiat, Bucurestiul nu poate avea un logo reprezentativ atat de asemanator cu al altui oras.

La finalul concursului, vom publica toate lucrarile inscrise in concurs si validate de secretariatul tehnic.”

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *