Cât câştigă acum, şi ce salariu crede Robu că merită la Primăria Timişoara

Decizia de a se majora salariile din Administraţia publică locală a obligat primăriile la cheltuieli suplimentare şi nu puţini sunt cei care s-au declarat nemulţumiţi de această decizie.

Printre ei este şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu de la PNL, care nu este atât supărat pe faptul că va trebui să umble la buget pentru a-şi plăti mai bine angajaţii, cât pentru faptul că nu beneificază şi el de o majorare a veniturilor.

Sunt nemulţumit că, dintr-o logică idioată, nu beneficiază şi primarii, ci beneficiază doar funcţionarii publici, doar persoanele angajate în aparatele instituţiilor publice locale. Deci, răspunzi de toate proiectele europene, dar nu ai voie să primeşti bonus pentru gestiunea cu succes a acestor proiecte. Eu am venit cu această idee, să existe o retribuţie fixă, poate fi cea de acum, dar la care să ţi se adauge bonusuri în funcţie de performanţe”, a spus, într-o conferinţă de presă, primarul Timişoarei, care îşi asumă chiar riscul de a fi criticiat:”Pot să devin încă o dată impopular prin faptul că vreau salariu mai mare. Consider că, la nivelul unui primar al unui oraş atât de complex cum e Timişoara, un primar ar trebui să câştige aproximativ 5.000 de euro pe luna, 4.000-5.000 de euro pe lună. Cam acesta ar fi nivelul normal de câştig la muncă depusă, desigur în coroborare cu performanţe. Eu discut din perspectiva mea, cu performanţele pe care le-am obţinut şi cred că trebuie un alt nivel de răsplată pentru ele, nu zero răsplată cum e acum, a declarat Nicolae Robu.

După cum se ştie, în acest moment, salariul lunar al lui Nicolae Robu este de 5.700 lei, puţin peste 1.200 de euro.

sursa: gandul.info

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *