Cazul „Lolitei criminale“, care şi-a ucis iubitul cu 30 de ani mai în vârstă. Ce a rezultat în urma expertizei psihiatrice

Patronul spălătoriei „Niagara”, Dan Ardelean, a fost ucis în luna noiembrie a anului trecut de iubita sa cu 30 de ani mai tânără. În cadrul anchetei, tânăra, care era sub tratament medicamentos pentru tulburări de comportament, a fost supusă unei expertize psihiatrice menite să stabilească dacă fata a avut sau nu discernământ.

Procurorii Parchetului de pe lângî Tribunalul Timiş au finalizat ancheta în dosarul în care Cristina Răceanu, o tânără de 18 ani din Timişoara, este acuzată că şi-a omorât iubitul, cu 30 de ani mai în vârstă. Pasionat de fete şi chiar de minore, fiind judecat la momentul decesului într-un astfel de dosar, Dan Ardelean a cunoscut-o pe Cristina Răceanu când fata, provenită dintr-o familie dezorganizată, a fugit de acasă. Bărbatul a luat-o acasă pe tânăra de 16 ani, care i-a devenit iubită.

În cursul lunii noiembrie 2016, pe fondul unei crize de gelozie, Cristina Răceanu, aflată la momentul respectiv sub tratament medicamentos, l-a înjunghiat mortal pe „Vântu”, aşa cum i se spunea lui Dan Ardelean. „În seara zilei de 08.11.2016, în jurul orelor 1920, în timp ce inculpata Răceanu Cristina şi concubinul său A.D.C. se aflau într-un imobil din municipiul Timişoara, imobil în care inculpata şi concubinul său locuiau împreună, inculpata Răceanu Cristina i-a aplicat concubinului său A.D.C. un număr de şase lovituri de cuţit, respectiv una în partea anterioară a corpului, în zona inimii şi cinci lovituri de cuţit în zona spatelui, provocându-i astfel o plagă tăiată înţepată în zona hemitoracelui stâng anterior şi cinci plăgi tăiate înţepate în zona hemitoracelui drept posterior, cu interesare de cord, plămân şi ficat, leziuni traumatice ce au condus imediat la decesul victimei A.D.C.”, se arată în rechizitoriul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în ciuda tulburărilor de comportament avute de tânără înainte de crimă, expertiza realizată cu ocazia anchetei a scos la iveală faptul că fata a avut discernământ şi a realizat consecinţa faptelor sale, putând fi astfel judecată pentru uciderea concubinului său. Rechizitoriul procurorilor a fost confirmat de judecătorul de cameră preliminară, primul termen din proces fiind programat în 16 martie.

sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *