Cea mai spectaculoasa lucrare de la pasajul Jiul din Timisoara, la start.

Lucrarile la pasajul Jiul au ajuns aproape de cel mai important punct. Principala operatiune de la pasaj va avea loc dupa sarbatorile de Paste si, pentru a fi facuta, va fi intrerupta circulatia in zona.

Soferii vor trebui sa se inarmeze cu si mai multa rabdare dupa sarbatorile pascale. Muncitorii firmei care executa lucrarile au sapat in adancime pentru ca, pe viitor, prin pasaj sa poata trece si masinile de mare tonaj. Retelele de utilitati au fost inlocuite si a fost instalat si noul sistem de evacuare a apei de ploaie, insa dupa Paste va fi facuta si cea mai importanta operatiune din cadrul modernizarii pasajului.

La Jiul se fac pregatirile pentru cea mai spectaculoasa operatiune, lansarea culeei. E vorba de acea platforma din beton care va fi impinsa pe sub calea ferata prin dislocarea pamantului de sub linia de cale ferata. Dupa Pasti, se va ajunge la aceasta operatiune si ea va insemna practic pasul cel mai important din toata aceasta lucrare. Dupa aceea vom intra in linie dreapta cu operatiuni care nu mai pot crea dificultati. Retelele au fost facute, a fost pusa la punct si reteaua de evacuare a apei„, a spus primarul Nicolae Robu.

Lucrarile care vor urma vor duce si la perturbari in trafic.

Cand se produce lansarea culeei, atunci va fi intrerupt traficul, inclusiv cel feroviar, timp de 72 de ore. O sa anuntam din timp cand va fi intrerupt traficul„, a spus edilul Nicolae Robu.

De la inceputul acestei saptamani a fost inchisa si strada Jiul pentru a se face ultimele lucrari si acolo. Strada Jiul va fi redeschisa insa pana la finalul acestei saptamani.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *