Cel mai important festival de muzică de cameră din vestul României vine la Lugoj

Lugojenii melomani sunt invitați miercuri, 26 septembrie, de la ora 19, la Festivalul EUFONIA 2018, un concert de muzică clasică cu artiști de seamă care va avea loc pe scena Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu”.

Scopul EUFONIA este de a include muzica clasică de cameră în circuitul cultural al regiunii Banat, prin crearea unui festival de calitate, cu audiențe multiple.

”EUFONIA este un festival născut din dorința de a contribui la dezvoltarea unei dimensiuni cultural-educative a regiunii Banat, folosind resursele artistice dobândite în experiențele internaționale ale celor implicați. Această primă ediție a festivalului își propune să revitalizeze interesul pentru muzica clasică, prin oferirea unor concerte de excepție susținute de artiști internaționali”, transmit organizatorii.

Pe scena municipalului vor urca Furiant Quartet (la vioară Stefano Masaglio, din Italia, și Vlad Popescu, din România; la violă Mladen Somborac, din Serbia, și la violoncel Nika Švarc, Slovenia) și Tomaž Močilnik, la clarinet.

Programul evenimentului cuprinde Dimitri Schostakovich – String quartet nr. 8, op. 110 și W.A.Mozart – Clarinet quintet A Major, KV 581.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.