Cel mai mare festival de arta contemporana din Romania, la Timisoara

13 spatii expozitionale si 300 de lucrari de arta contemporana realizate de artisti din toate colturile Europei. Toate acestea pot fi vazute de timisoreni in urmatoarele cinci saptamani in cadrul celui mai mare festival de arta contemporana din Romania.

Art Encounters 2017 se desfasoara in acest an sub tema Viata – mod de intrebuintare.

Unul dintre spatiile inedite in care timisorenii pot sa admire lucrarile de arta este cladirea Muzeului Corneliu Miklosi, din incinta fostului depou RATT de pe bulevardul Take Ionescu. Un totem, un tanc, miniaturi, casute din diferite materiale, picturi sau fotografii, toate ii asteapta pe vizitatori in hala RATT.

Art Encounters 2017 isi deschide oficial portile sambata, 30 septembrie, la ora 10.00, la RATT – Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi.

E a doua editie a bienalei Art Encounters, o bienala de arta contemporana, cu o tema foarte generoasa pentru publicul larg, Viata manual de utilizare, un numar de expozitii care reprezinta de fapt cum abordeaza artistii cotidianul si problemele in care cred ca ne regasim cu totii, fie ca e vorba de copii, de adolescenti sau de adulti. Sunt niste expozitii in care oricare dintre noi va gasi lucruri care sa-i placa si sa-i trezeasca interesul si imaginatia. Cred ca e foarte interesant ca din nou deschidem publicului larga cateva spatii care nu au fost publice pana acum. Si aici recomand cu caldura spatiul de la Muzeul RATT, fostul depou de pe Take Ionescu, dar suntem prezenti si in spatiile deja consacrate: Muzeul de Arta, Halele Timco, Bastionul Cetatii. Luati brosura program, o sa vedeti foarte multe expozitii si in programul principal si in cel colateral, o serie de evenimente de la tururi ghidate la program de educatie pentru copii si familii, un eveniment care deschide Timisoara catre scena nationala de arta contemporana si catre cea internationala. In acest fel credem ca asezam Timisoara pe o harta culturala, in zona artei contemporane, si credem ca e un pas care contribuie la ceea ce ne propunem pentru 2021 ca oras. Niste expozitii chiar pentru publicul foarte larg, chiar cei care nu au mai gustat arta contemporana. Ii incurajez sa se inscrie in programele educative sau tururile ghidate, pentru ca vor descoperi un univers minunat, si cred ca pentru Timisoara si timisoreni e o ocazie grozava sa si descopere alte colturi de oras pe care cu siguranta nu le cunosc, dar si sa descopere acest univers interesant” a declarat Ovidiu Sandor, organizatorul Art Encounters.

sursa: opiniatimisoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.