Cel mai puternic Porsche Panamera devine un hibrid (video)

Porsche lanseaza o noua versiune hibrida a modelului Panamera, denumita Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, model ce combina performantele varfului de gama Panamera de pana acum, varianta Turbo (550 CP), cu un motor electric (136 CP), puterea maxima combinata a celor doua motoare fiind de 680 CP. Masina atinge 100 km/h cu start de pe loc in 3,4 secunde.

Panamera Turbo S E-Hybrid are deci un motor V8 de 4 litri (550 CP) si un motor electric (136 CP) – ansamblu capabil sa asigure masinii o viteza maxima de 310 km/h si un sprint pana la 100 km/h in 3,4 secunde gratie puterii totale de 680 CP si cuplului de 850 Nm.

Schema de accelerare a sistemului cu tractiune integrala Panamera este cea utilizata in cazul supercarului sport 918 Spyder.

Porsche spune ca aceasta versiune Panamera hibrida poate parcurge pana la 50 km in mod pur electric. Ambreiajul pentru decuplarea motorului instalat pe modulul Porsche hibrid este activat electromecanic de un actuator electric (ECA), la fel ca in cazul Panamera 4 E-Hybrid (versiunea hibrida mai „cuminte”). Acest fapt determina reactii prompte la comenzi si un grad sporit de confort. La fel ca in cazul celorlalte modele din a doua generatie Panamera, cutia de viteze cu dublu ambreiaj Porsche Doppelkupplung (PDK) cu opt trepte transmite puterea catre sistemul de tractiune integrala adaptiva Porsche Traction Management (PTM), disponibila in pachetul standard.

Panamera Turbo S E-Hybrid vine cu suspensie pneumatica in varianta standard si ofera o combinatie unica in segmentul sau: confortul unei limuzine de lux, imbinat cu performantele unui supercar sport.

 

sursa: 0-100.hotnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *