Cel mai slab LEU din istorie după ce PSD a dărâmat Guvernul Tudose!

Criza declanșată de PSD a aruncat din nou în aer cursul valutar. BNR a anunțat un curs de 4,6599 lei/euro, în creștere cu 0,74% față de cotația de ieri. Este cel mai ridicat nivel din istorie. Leul se depreciază rapid pe piața interbancară după ce principalul partid de guvernământ a luat decizia surprinzătoare de a-și demite al doilea guvern la doar 6 luni de la schimbarea primului.

Criza declanșată de PSD a aruncat din nou în aer cursul valutar. BNR a anunțat un curs de 4,6599 lei/euro, în creștere cu 0,74% față de cotația de ieri. Este cel mai ridicat nivel din istorie.

Cursul anunțat azi de BNR depășește ultimul record istoric, atins la sfârșitul anului 2017, când euro era cotat la 4,6597 lei.

Și dolarul american a explodat în urma noii crize politice de la București: BNR a anunțat o cotație de 3,8182 lei/dolar.

Noile cotații ale principalelor valute îi vor lovi puternic pe românii cu credite, dar sunt așteptate și noi scumpiri la produsele de import.

Leul a coborât vertiginos după anunțul demisiei lui Mihai Tudose, cursul trecând de pragul de 4,66 lei/euro pe piața interbancară, după ce luni moneda națională revenise în forță și se afla la cotația 4,62 lei/euro.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *