Cele mai rapide 5 modele Mercedes-Benz la timpul lor. FOTO-VIDEO

Germanii de la Mercedes-Benz au o intreaga istorie in producerea autovehiculelor rapide. Au chiar si cateva exemplare care au stabilit recorduri in acest sens.

Iata un top al celor mai rapide modele Mercedes-Benz la vremera lor.

Germanii au dat publicitatii acest clasament care este unul interesant pentru toti impatimitii de masini. Asa cum spun chiar ei in introducerea filmuletului, aceasta este o calatorie in timp, care ne arata cele mai rapide 5 modele la timul lor.

 

Autovehiculul a fost produs in 1902 de Daimler Motoren Gesellschaft. La vremea ei, masina avea 40 de cai putere si o viteza maxima de 11 kilometri/ora. Asa cum declara chiar cei de la Mercedes-Benz, Simplex a fost „regele soselelor” la vremea aceea.

 

 

 

In 1910, Mercedes-Benz a produs Blitzen-Benz, o masina de curse care a doborat recordul de viteza in anul 1911, atingand viteza de 228 kilometri/ora. Aceasta limita de viteza era chiar mai mare decat cea pe care avioanele o puteau atinge atunci.

 

 

 

Si acest model este unul care a doborat un record. Un record de viteza, evident. In anul 1938, Mercedes-Benz V12 a atins aceasta tinta, cu viteza maxima de 432,7 kilometri/ora. Si pentru ca este o informatie interesanta, va spunem ca de atunci si pana acum, nici o masina nu a mai depasit acest record pe drumurile publice.

 

 

Cu o viteza maxima de 250 kilometri/ora, Mercedes-Benz 300 SL a iesit pe piata drept cea mai rapida masina de serie din lume, in anul 1954. Acest model reprezinta prima varianta a clasei SL Grand Tourer.

Ea a fost prezentata ca un coupe cu doua locuri si usi cunoscute sub denumirea de „gullwing”, pe care le stim cu totii. Mai tarziu, modelul a fost oferit clientilor drept un roadster decapotabil.

 

 

Supranumit si „bestia din Iadul Verde”, acest model a fost scos pe piata in 2017 si anunta, inca de la prima privire, un pedigree de masina sport. Mercedes-AMG GT R este o masina care a doborat recordul pentru cea mai rapida masina sport din Nordschleife-Nurburgring, cu un tur de pista de 7 minute si 11 secunde in 2016.

 

sursa: cars.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *