Cenaclul de literatură SF “H. G. Wells” s-a reunit la Lugoj

“H. G. Wells”, cunoscutul ce­naclul de literatură scien­ce fiction s-a reunit la Lugoj. Scriitori şi prieteni din Lugoj şi Timişoara au parti­ci­pat la o dezbatere cordială asupra numărul 27 al revistei “Paradox”, care va a­pă­rea curând şi în varianta print.

La întâlnire au fost prezenţi Tadeus Demetrovici, Dorin Davideanu, An­tu­za Genescu, Silviu Ge­­nescu, Daniel Haiduc, Iulia Haiduc, Romulus Po­po­vici, Adriana Weimer, Vitalie Borodac, Laurenţiu Nis­torescu, Cristian Ghinea. Lucian Ionică a fost absentul motivat al întâlnirii.

Cenaclul „Wells” ani­versează în toamnă 45 de ani de exis­ten­ţă neîntreruptă, dovadă că literatura science fiction trăieşte.

“Anul acesta în noimbrie îm­plinim 45 de ani de la a­pa­riţia revistei Paradox a cenaclului nostru. Primul nu­măr a apărut în 1972, cu po­sibilităţile de atunci şi for­ţele literare pe care le aveam la acea oră. Doi dintre cei cinci fondatori activează şi la această oră. Ei sunt Doru Treta şi Lucian Ionică. Lucian Ionică este fost director la studioul Timişoara al TVR, iar Doru Treta este pro­fesor de matematică. Wells a fost al doilea cenaclu SF apărut în ţară, după Solaris de la Bucureşti. La ora actuală, Wells este cel mai vechi cenaclu science fiction cu activitate neîn­tre­rup­tă”, ne-a declarat Dorin Davideanu.

Întâlnirea cenacliştilor din Lugoj şi Timişoara s-a încheiat cu o vizită comună la Casa Bredicenilor, spaţiu expoziţional aparţinând de Primăria Lugoj şi care a fost inaugurat anul trecut.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *