Christopher Nolan ia cu asalt cinematografele cu DUNKIRK

De la regizorul filmelor ,,Interstellar”, ,,Inception” si ,,The Dark Knight”, Christopher Nolan, vine din 21 iulie pe marile ecrane cu un action thriller de o magnitudine incredibila, care ii aduce in rolurile principale pe: Tom Hardy, Cillian Murphy si Kenneth Branagh.

Christopher Nolan a regizat ,,Dunkirk” dupa propriul sau scenariu original, in timp ce pentru filmari a dezvoltat tehnica folosirii unui format de mari dimensiuni, utilizand o combinatie unica de tehnologie IMAX® si pelicula de 65mm.
,,Dunkirk” este bazat pe evacuarea care, desi a avut loc in primele luni ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, a avut un impact direct asupra rezultatului razboiului. Totusi Nolan a preferat sa transforme acest moment istoric intr-o pelicula captivanta: un thriller cu o actiune epica, contra timp, in care miza nici ca putea fi mai mare, decat sa produca o drama despre campul de razboi.

Povestea filmului surprinde trupele britanice si ale aliatilor inconjurate de inamici pe plaja franceza si fortate sa faca fata unui asalt aproape imposibil de rezistat.

„Dunkirk”reuneste o distributie impresionanta din care fac parte actorii Tom Hardy („Mad Max: Drumul furiei”), Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy si debutantul Fionn Whitehead. Filmul este produs de Christopher Nolan si Emma Thomas, iar Jake Myers este producator executiv.

Din echipa de creatie cu care a lucrat Nolan fac parte: directorul de imagine Hoyte van Hoytema, scenograful Nathan Crowley, editorul Lee Smith, designerul de costume Jeffrey Kurland, iar Andrew Jackson este responsabil de efectele vizuale. ,,Dunkirk” a fost filmat in Franta, Olanda, Marea Britanie si Los Angeles.

sursa: urban.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *