Cinci judete din zona Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol

Este cod galben pentru jumatatea sud-vestica a tarii si zonele montane pana miercuri seara. Cantitatile de apa vor fi insemnate si pot ajunge la 40 L/mp.

Tot pana seara avem cod portocaliu pentru zona inalta din Carpatii Meridionali si din Muntii Banatului, pe unde va ninge abundent, iar vantul va ajunge la 100 km/h, asa ca va fi viscol puternic.

De miercuri de la ora 18:00 si pana vineri dimineata cea mai mare parte a tarii se va afla sub atentionare de cod galben. Se mai pot strange 25 de litri de apa pe metru patrat, iar pe zone restranse, indeosebi la munte, cantitatile de apa pot depasi 50…60 L/mp. In acelasi interval va fi cod portocaliu in zonele montane.

O sa ninga abundent, vantul va sufla cu putere, iar pe creste va viscoli ninsoarea, cu viteze de 80…90 KM/h.

Miercuri va fi vreme rea, cu precipitatii destul de consistente si vant intens. Va fi mult mai frig decat in mod obisnuit: vom avea maxime de la 4 la 13 grade, usor mai ridicate in sud-vestul Munteniei.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Joi –  vreme urata si neobisnuit de rece pentru aceasta data. Vin precipitatii peste tot, iar in est, in centru, in zonele si submontane se mai pot strange 30…40 de litri de apa pe metru patrat. Vantul ramane intens si va sufla mai tare la munte, in est si in sud-est. In zona montane continua sa ninga abundent; iar pe creste va fi viscol puternic.

Vineri ramanem cu temperaturile foarte scazute, dar precipitatiile se raresc. In Moldova vor fi mai ales ninsori; in Transilvania se anunta lapovita; iar prin sud cativa stropi de ploaie. Noaptea cerul se degajeaza; dar apare bruma in multe zone.

Sambata, desi se incalzeste usor; vremea va fi rece pentru aceasta data. In vestul, centrul si nordul tarii se aduna norii si vin ploi locale; la munte va fi lapovita; iar in sud si in est vom avea timp frumos.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *