Cinci lugojeni, în coproducția cinematografică Hackerville

HBO Europe a realizat prima coproducție internațională, Hackerville, o miniserie cu un scenariu original despre un atac cibernetic asupra unei bănci germane, în spatele căruia pare a fi o rețea de hackeri din România.

Pelicula a fost produsă de Cristian Mungiu și Tudor Reu, prin Mobra Films, iar regia îi aparține lui Igor Cobileanski și Anca Miruna Lăzărescu.

Filmările au început în primăvara acestui an și au avut loc în Ti­mișoara, București și Frankfurt, Germania. Pentru Lugoj, inedit este faptul că cinci cetățeni ai orașului figurează în serial, trei fiind chiar din aceeași familie.

Totul a început de la cea mai tânără dintre ei, Anabell Oprescu, cea care a câștigat titlul Little Miss World România. Atunci, micuța a fost selectată pentru a figura în Hackerville, iar la casting, tatăl ei, Ovidiu O­prescu, multiplu campion la culturism, a fost și el remarcat.

De aici, s-a declanșat o reacție în lanț, Ovidiu recomandând agentului de casting un alt lugojean telegenic, pe Thomas Illes. Cei doi au fost selectați pentru a fi figuranți speciali în serial, devenind ”tigrii lui Cezar”, iar Ileana și Anabell Oprescu, alături de încă o lugojeancă, Vanessa Timariu, au participat ca figuranți.

”Noi am luat par­te la filmările din Ti­mi­șoa­ra unde am avut toate condițiile. Rolul meu și al lui Thomas în Hackerville a fost să asigurăm paza personajului Cezar Iacob. Pot spune că am repeta oricând ex­pe­riența. A fost ceva minunat, ne-am simțit ca parte din echipă, de parcă am fi fost actori profesioniști. În plus, dacă se va realiza o continuare a serialului, sunt șanse mari să fim din nou contactați. Consider că nu se știe niciodată ce îți aduce viitorul, ce oportunități apar”, explică Ovidiu Oprescu.

Hackerville este un thriller de investigație, cu suspans din plin și poate fi urmărit pe HBO și HBO Go.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.