Cinci vieţi salvate de medicii din Cluj, Bucureşti şi Viena, după o prelevare de organe la Timişoara

Echipe de medici din Cluj, Bucureşti şi Viena au participat la o prelevare de organe de la o tânără de 20 de ani, aflată în moarte cerebrală, la Spitalul Judeţean Timişoara, fiind recoltaţi rinichii, plămânii şi ficatul.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Spitalului Judeţean Timişoara, pacienta în vârstă de 20 de ani a suferit o ruptură de anevrism cerebral, fiind internată din data de 4 august în unitatea medicală.

Luni a fost declarată moartea cerebrală, iar cu acordul familiei, trei echipe multidisciplinare de medici din Cluj, Bucureşti şi Viena au intervenit, marţi, la prelevarea rinichilor, plămânilor şi a ficatului.

“Echipa de prelevare din Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, a preluat rinichii, echipa din Bucureşti condusă de Dr. Sorin Ianceu a preluat ficatul, iar echipa de medici de la clinica AKH din Viena a preluat plămânii, pentru pacienţii care au nevoie de transplant. Prelevarea de organe de ieri (n.r. marţi) a avut loc prin coordonarea de către Agenţia Naţională de transplant din România, în colaborare cu Agenţia Europeană de transplant”, comunică Spitalul Judeţean Timişoara.

Prelevarea de organe de marţi a fost cea de-a doua realizată la Spitalul Judeţean Timişoara în acest an.

sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.