Cine este femeia carata de patru politisti inarmati pana in dinti, la protestele din Rusia

Una dintre cele mai simbolice fotografii din timpul protestelor anti-coruptie de duminica, din Rusia, este cea a unei femei firave, carata de patru politisti inarmati pana in dinti, relateaza Moscow Times. 

Fotografia s-a viralizat dupa protestele masive organizate in intreaga Rusie, impotriva clasei politice corupte. Printre cei retinuti s-a numarat si Olga Lozina, a carei poza a fost distribuita de mii de ori, duminica, pe retelele de socializare. Femeia a povestit site-ului rusesc Meduza ca “incerca sa ajunga acasa cand politia a arestat-o pe ea si pe familia ei”.

“Am plecat cu mama si sora mea de la McDonalds in centrul Moscovei la plimbare. Incercam sa ajungem la o statie de metrou pentru a ne intoarce acasa. Insa drumul era blocat. Multimea de oameni care se indrepta spre noi ne-a spus ca politia nu lasa pe nimeni sa treaca si ca trebuie sa ne intoarcem. Politia a creat multimi artificiale pe care le trimitea catre grupurile de oameni ce se indreptau catre statia Belorusskaya pentru a-i bloca… Au retinut un tanar. Mama a intrebat de ce l-au arestat, moment in care au luat-o si pe mama mea, si pe sora mea, apoi si pe mine. M-as fi dus voluntar daca mi-ar fi spus de ce ma aresteaza. M-au bagat intr-o duba in care se aflau 32 de oameni. Ne-au dus la o statie de politie unde ne-au tinut aproape o ora in masina” a relatat femeia de 25 de ani, absolventa de facultate.

Duminica, rusii au iesit in strada cu zecile de mii in 100 de orase de la Moscova pana la Vladivostok, in Extremul Orient rus. Mai toate demonstatiile au fost neautorizate si peste 500 de persoane au ajuns dupa gratii, inclusiv Alexei Navalnii, cel mai cunoscut oponent al presedintelui Putin. Judecatorul i-a dat 15 zile de arest pentru ca ar fi opus rezistenta fortelor de ordine si o amenda de 350 de dolari.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.