Circul continuă în Parlament. Noi amendamente apărute peste noapte lovesc în DNA

A doua zi de scandal, în Parlament, pe legile Justiţiei. După ce ieri, aleşii s-au certat ca la uşa cortului pe prevederile pachetului de legi, peste noapte au apărut alte amendamente care au pus gaz de foc în scandalul controversatei reforme.

După moartea Regelui Mihai, PSD a anunțat că renunță la toate acțiunile politice, nu și la legile justiție.

Comisia specială parlamentară privind legile justiției, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a reluat joi discuțiile pe proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară și discută o nouă propunere transmisă de Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) către comisie privind înființarea unei Secții speciale pentru investigarea “infracțiunilor din justiție”, cele comise de judecători și procurori.

“Aseară la ora 0,30 o parte din membrii comisiei am primit pe mail o serie de amendamente propuse de UNJR privind înființarea unei secții speciale de anchetă a magistraților în cadrul Parchetului general. Potrivit acestor amendamente, practic competența DNA în cazul in care în fapte de corupție sunt implicate magistrați este evaporată, este o lovitură care se încearcă la adresa competenței DNA. Ne vom opune acestei inițiative”, a declarat la Realitatea TV senatorul PNL Cătălin Predoiu.

Articole votate pe bandă rulantă și circ, ieri, în Camera Deputaților, la dezbaterile pe legea privind statutul magistraților. După zece ore de discuții, deputații au reușit să termine, în miez de noapte, dezbaterile pe amendamente și articole. Fără a da, însă, și votul final.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.