Circ si fiasco total in derbiul Arad – Timisoara

Ceea ce ar fi trebuit să fie un derbi, meciul dintre UTA si ASU Politehnica s-a transformat într-un circ general.

Deși suporterii bănățeni au avut achiziționate bilete de acces la meci, gazdele au interzis intrarea acestora pe stadion. Acum reprezentanții clubului și asociația suporterilor anunță că îi vor da în judecată pe cei vinovați de situația creată.

Consecințele circului ridicol apărut în urma desfășurării, parțiale, a meciului dintre UTA și ASU Politehnica ar urma să se extindă pe termen mai lung. Suporterii alb-violeți au mers civilizat la Șiria, au avut bilete de acces la meci, cumpărate de la punctele de vânzare din orașul Arad, dar au fost interziși la partida amintită. Ei au fost introduși într-un fel de țarc amenajat de jandarmi pe un maidan la marginea satului arădean unde UTA joacă meciurile de acasă, ceea ce a dus la escaladarea situației, jandarmii folosind gaze lacrimogene asupra suporterilor timișoreni.

Gazdele de la UTA s-au încăpățânat și au permis accesul doar pentru 70 de reprezentanți ai galeriei oaspeților pe stadion, ceea ce a dus la consecinţele ştiute şi, la final, la părăsirea terenului de joc din partea celor de la ASU Politehnica.

Motivele oferite de conducerea UTA au fost chiar ciudate, la început s-a spus că biletele ar fi false chiar dacă clubul timișorean anunțase că biletele respective fuseseră deja cumpărate de suporteri, ulterior s-a vorbit despre lipsa de siguranță a jucătorilor de pe teren, din cauză că suporterii s-ar fi putut afla în conflict. Galeria celor de la UTA ar fi decis char să ofere timișorenilor peluza lor pentru a nu fi probleme, au fost discuții intense purtate înainte de meci, dar toate acestea nu au schimbat opacitatea conducătorilor arădeni. De altfel, echipa oaspeților avea să părăsească stadionul în semn de solidaritate cu suporterii timișoreni, meciul jucându-se, atât cât a avut loc, cu tribunele goale.

În final, afectați au rămas suporterii timișoreni, care au rămas și cu banii dați și… rămași pe stradă. Măsura, una extrem de restrictivă, nu a fost considerată una legală. Cei de la UTA au decis ca la meci să se intre doar dacă pe buletinul de identitate scrie Arad. O măsură ciudată, așa cum recunoștea și galeria UTA într-un anunț oficial, fiind suporteri ai arădenilor chiar din Timiș.

Se pare că situația nu ar urma să rămână fără consecințe, proasta organizare urmând să fie taxată de clubul timișorean. În discuțiile purtate pe pagina oficială de Facebook a clubului, se anunță că vor fi inițiate acțiuni în instanță.

„Clubul nostru, împreună cu Asociația Suporterilor Druckeria, va iniția în perioada următoare acțiuni în instanță împotriva celor ce se fac vinovați de situația creată azi”, se spune în postare.

Văzând ce situație s-a creat, reprezentanții UTA au anunțat că vor oferi, eventual, despăgubire pentru biletele nefolosite.

sursa: tion.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *