CJT va da bani pentru pentru sportul lugojean, dar Călin Dobra nu confirmă sumele avansate de primarul Francisc Boldea

În prima săptămână din acest an, primarul Francisc Boldea i-a adunat pe reprezentanţii secţiilor sportive din Lugoj şi le-a comunicat sumele exacte, pe care le vor avea de cheltuit în 2018. La unele secţii, banii alocaţi de la bugetul local erau dublaţi de către sume care, conform declaraţiilor primarului, ar veni de la Consiliul Judeţean Timiş. 

Călin Dobra, preşedintele CJT, spune că e adevărat că în bugetul judeţean vor fi prinse sume şi pentru cluburile din Lugoj, însă nu confirmă cifrele avansate de Francisc Boldea. Mai mult, preşedintele CJT spune că reprezentanţii cluburilor din Lugoj trebuie să facă proiecte conform reglementărilor legale, dar şi să fie în stare să cheltuie sumele alocate. Dobra afirmă că, anul trecut, CSM Lugoj nu a cheltuit decât 80 de mii de lei din cei 260 de mii alocaţi din bugetul CJT.

“Categoric vom prinde bani pentru sportul lugojean în bugetul Consiliului Judeţean Timiş, însă trebuie să existe şi solicitări. Nu am stabilit nicio sumă până acum, nu am aprobat bugetul aşa că nu putem să discutăm despre sume exacte.  Pot să spun că şi anul trecut, noi am avut disponibilitatea şi puteam susţine şi Clubul Sportiv Şcolar din Lugoj, dar nu s-au depus solicitări şi CSM Lugoj a cheltuit doar vreo 80 de mii din cei 260 de mii de lei alocaţi. Dar asta nu mai este treaba mea. Nu ştiu de ce nu şi-au cheltuit banii. Cei 260 de mii de lei nu puteau să fie alocaţi pentru secţia de volei, dar îi puteau lua cei de la lupte, gimnastică şi box. Puteau beneficia de aceste sume, dar nu au tras decât 80 de mii“, spune Călin Dobra.

Preşedintele CJT susţine că în această perioadă e în dezbatere publică ghidul de eligibilitate şi orice club poate să facă sugestii şi propuneri pentru simplificarea lui şi pentru a se crea condiţii cât mai bune pentru accesarea fondurilor.

“După aprobarea bugetului, în februarie, o lună de zile e perioada în care se pot depune proiectele de finanţare. Comisia stabilită va analiza şi va aloca sume pentru cluburile care solicită finanţare şi care se încadrează. Sunt câteva condiţii pe care trebuie să le îndeplinească. În primul rând se finanţează sportul de performanţă, pe fiecare secţie în parte, şi în al doilea rând trebuie să nu ai datorii la bugetul de stat”, spune Dobra. Acesta a mai precizat că, faţă de anul trecut, vor putea depune solicitări de finanţare şi cluburile sportive şcolare.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *