CNAIR a recepţionat 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva

Reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Ad­mi­nis­trare a Infrastructurii Rutiere, ai administraţiei judeţene, oraşului Făget şi comunelor Traian Vuia, Dumbrava şi Margina au fost prezenţi astăzi, de la ora 11 pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, pentru recepţia celor 15 kilometri de au­tostradă finalizaţi între Traian Vu­ia şi Margina.

Aceştia trebuiau daţi în folosinţă încă din luna decembrie a anului trecut, însă din cauza unor chichiţe birocratice a tot fost amânat acest lucru. Recepţia a urmat inspecţiilor efectuate la începutul acestei luni.

”S-a făcut recepţia şi în mod normal pe autostradă se poate da drumul circulaţiei. Sunt însă alte probleme, care trebuie rezolvate şi mă refer aici la canalele care subtraversează autostrada şi sunt inundate şi drumurile laterale. Avem probleme, pentru că oamenii din comună nu mai au acces la vechile drumuri de pe câmp şi nu pot să ajungă la terenurile agricole. Am înţeles că aceleaşi probleme sunt şi la Margina”, a declarat Ioan Ihasz, primarul comunei Dumbrava.

Cei de la C.N.A.I.R nu au înaintat o dată legată de deschiderea circulaţiei, însă unii muncitori spun că acest lucru s-a putea produce chiar la sfârşitul acestei săptămâni.

”Eu am auzit că vor să deschidă autostrada pe data de 10 februarie. Să vedem ce se întâmplă, că au mai spus ei că-i dau drumul şi în decembrie”, a spus un angajat al firmei constructoare.

Dacă acest lucru se va întâmpla, cei care vin dinspre Deva, intră pe autostradă de la ieşirea din Margina şi pot ajunge până la graniţa ţării doar pe acest tip de cale rutieră. Totodată, măsura luată va degreva traficul aglomerat de pe Drumul Naţional 68 A, care în special în zilele de vineri este blocat pe zeci de kilometri.

Lotul 2 al autostrăzii Lu­goj – Deva, în lungime de 28 de kilometri, este con­struit de asocierea SALINI IMPREGILO SpA si S.E.C.O.L, iar valoarea con­tractului încheiat în oc­tombrie 2013 este de 562,73 milioane lei, fără TVA, din care 85 la sută reprezintă fi­nan­ţare de la Uniunea Eu­ro­pea­nă, prin Fondul de Coe­ziu­ne.

De la Margina la De­va mai sunt de realizat nu­me­roase lucrări, printre care şi construcţia unor tuneluri, care, cel mai probabil nu vor fi finalizate în 2017.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.