Cod galben de fenomene meteo extreme, în aproape toată ţara. Furtuni, ploi şi grindină până mâine, la ora 23.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare cod galben de vreme rea, valabilă mâine, 22 iunie, între orele 6.00 şi 23.00, în trei sferturi din ţară.

Potrivit meteorologilor, zonele afectate vor fi Banat, Crişana, Moldova, Muntenia, Oltenia şi Transilvania.

Pe parcursul zilei de vineri (22 iunie) vor fi averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

De asemenea, ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în toată ţara, în intervalul 22 iunie, ora 16.00 – 23 iunie, ora 10.00.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă de peste 25…35 l/mp.

Pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă (22/23 iunie) va continua să plouă local însemnat cantitativ și în centru și nord-est.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.