Cod portocaliu de inundații pe râuri din bazinele Bârzava și Caraș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, o atenționare Cod portocaliu de inundații, valabilă în următoarele ore, în bazinele hidrografice Bârzava și Caraș.

Conform hidrologilor, până la ora 18:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de inundație pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bârzava — bazin superior și Caraș — bazin superior și mijlociu (județul Caraș-Severin).

INHGA precizează că fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare în bazinul superior al râului Caraș.

Totodată, până la ora 20:00, va fi în vigoare o atenționare Cod galben de inundații, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Timiș — bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniș — bazin superior, Bârzava — bazin superior și mijlociu, și Caraș (județele Timiș și Caraș-Severin).

Fenomenele hidrologice similare se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Bârzava și Caraș, notează INHGA.

Atenționările au fost transmise de INHGA către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Banat, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Timiș și Caraș-Severin.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.