CoderDojo revine la Lugoj cu noi cursuri de programare

CoderDojo este o mișcare internațională, inițiată în Irlanda în anul 2011 cu scopul de a oferi copiilor interesați contextul în care să poată învața programare într-un mediu informal, prin sesiuni regulate, în afara programului școlar.

De anul acesta, CoderDojo va reveni și la Lugoj, dacă va exista suficientă implicarea din partea comunității. Participarea copiilor este gratuită

”Alături de Monica Niga și Radu Ticiu am început CoderDojo Lugoj în martie, 2014. Ideea a venit după ce am participat ca mentor la CoderDojo Timișoara și a fost un efort colectiv. Fiind pe atunci în liceu, am apelat la mai mulți colegi pentru a găsi mentori. Am avut trei cercuri: programare web, algoritmică și Scratch, un software gratuit, creat la MIT, pentru a învăța copiii să programeze la vârste fragede. Acum am vrea să repornim CoderDojo la Lugoj și să ne axăm numai pe Scratch, publicul țintă fiind copii de maxim 13-14 ani”, explică Radu Szasz, inițiatorul CoderDojo la Lugoj.

Pentru ca mișcarea CoderDojo să revină la Lugoj este nevoie de voluntari care se se implice ca mentori pentru elevi. Cei interesați trebuie să știe că Scratch este foarte ușor de învățat atât de către elevii de liceu, cât și de adulți. În plus, mentorii din anii trecuți vor ajuta voluntarii prin toate mijloacele posibile.

Cursurile CoderDojo vor avea loc săptămânal, sau de două ori pe lună, în funcție de echipa care se va forma. La fiecare întâlnire copiii vor fi asistați de către unul sau doi mentori.

”Pentru a fi mentor nu e necesar un nivel ridicat de cunostinte de informatică și e ok dacă nu ați folosit Scratch niciodată. Cred că orice elev de liceu, orice student care s-a descurcat la matematică, logică sau alte materii similare ar putea fi mentor CoderDojo. Experiența obținută aici îmbunătățește considerabil CV-ul oricărui voluntar. Spre exemplu, Miruna Damian, mentor pentru o perioadă îndelungată și campion al CoderDojo Lugoj pentru un an, a terminat recent Computer Science la Cambridge, iar eu am terminat facultatea și masteratul la Imperial College London și am obtinut oferte de muncă de la Facebook, Google, Microsoft si Palantir. Experienta de la CoderDojo Lugoj a fost în permanenta pe CV-ul meu. Nu în ultimul rând, a-i vedea pe copii fericiți că și-au creat propriul joc pe calculator e o experiență unică”, a mai spus Radu Szasz.

Cei interesați să devină voluntari pot contacta organizatorii prin intermediul paginii de facebook CoderDojo Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.