Colegiul Tehnic Valeriu Branişte face performanță în învăţământul profesional şi tehnic

Ultimele două săptămâni au adus numeroase rezultate locale şi judeţene şi pentru învăţământul profesional şi tehnic lugojean, prin reuşitele elevilor de la Colegiul Tehnic Valeriu Branişte. Efortu elevilor, asociat cu munca de coordonare a profesorilor, a dat roade.

La concursul de matematică „A. Haimovici”, faza locală, Ana Maria Mașnița, clasa a IX C, și Emilia Socaci, clasa a XII E, pregătite de către prof. Gheorghe Ban, s-au calificat pentru faza județeană.

Elevii brănișteni au obținut rezultate bune și la olimpiada de tehnologii, faza județeană, unde s-au întors cu opt premii.

Astfel, Răzvan Țacu Țucanu și Ionuț Adrian Vecliuc, ambii din clasa a XII A, pregătiţi de către prof. Petru Gheleşian şi Petru Lazăr, au reușit o binemeritată mențiune la electronică și automatizări.

,,Am participat, am înţeles ideea de competiţie, am învăţat anumite lucruri nu doar pentru azi, ci şi pentru viitor”, a spus Ionuţ Adrian Vecliuc.

La turism și alimentație, Rebeca Socaci, clasa XII E, a obținut premiul I și va reprenta județul la faza națională a Olimpiadei, ce se va desfășura la Galați. La același domeniu, Alexandru Berescu, clasa a XII E și Ana Maria, clasa XI C, au primit premiul II, în timp ce Ana Goloșie, clasa XI B, și Sorina Mușet, clasa XI C, au obținut mențiune. Elevii au fost pregătiți de Nicoleta Muntean, Gabriela Paulescu, Nicoleta Balu și Sorin Borca.

”Mă simt împlinită. Am muncit mult. Sper să reuşesc un rezultat bun şi la faza naţională. Trebuie să reuşesc. Vreau să reuşesc!”, a mărturisit Rebeca Socaci.

Domeniul industrie textilă și pielărie a adus elevilor Iolanda Diandra Balazsi, clasa XII C, premiul II, și Denis Cristian Oneț, clasa XII C, premiul III.

,,Mă bucur de această oportunitate şi de această reuşită şi cred că industria textilă din Lugoj merita un astfel de rezultat. Nu este doar premiul liceului şi al meu, este premiul tuturor firmelor de textile din oraş”, a spus Diandra Balazsi.

În pregătirea lor s-au implicat profesorii Marilena Varzaru, Neli Cosma și Ileana Teslevici.

,,Suntem mândri de elevii noştri, de munca, efortul şi implicarea lor. Suntem recunoscători lor şi profesorilor care au muncit alături de ei pentru obţinerea acestor rezultate. Este o confirmare a faptului că învăţământul profesional şi tehnic reprezintă o alternativă în care elevul se poate regăsi şcolar şi profesional. Este o dovadă că performanţa specifică acestui tip de învăţământ nu ne este străină şi că aceste rezultate sunt dovezi. Comunitatea lugojană se poate baza pe noi, ştim să facem lucruri bune!”, a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul Colegiului Tehnic Valeriu Branişte.

În munca elevilor și a profesorilor s-au împlicat și agenții economici locali, care au adus un important aport în pregătirea practică a liceenilor.

,,Sunt premii ce au în spatele lor şi munca elevilor, dar şi munca profesorilor. Mai mult decât atât, aceste premii se bazează şi pe pregătirea practică a elevilor de la agenţii economici locali, ceea ce dovedeşte că şcoala şi firmele pot produce elevi cu performanţă”, a precizat profesoara Marilena Vărzaru, responsabil Comisie Tehnic.

Prin astfel de rezultate, părinții și elevii sunt îndemnați să privească cu încredere spre învățământul profesional și tehnic.

,,Încurajăm părinţii şi elevii se privească cu încredere spre Colegiul tehnic Valeriu Branişte. Dorim să le oferim elevilor competenţele necesare pentru a reuşi în viaţa profesională. Învăţământul profesional şi tehnic este o şansă, deschide un drum”, a declarat profesoara Nicoleta Muntean, responsabil Comisie Servicii.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.