Colonada din Buzias, renovata cu multa truda, a fost VANDALIZATA!

Colonada din orasul Buzias, care a fost renovata cu multa truda si din bani cu greu adunati din bugetul local, acum are de suferit.

Primaria Buzias a inceput in urma cu doi ani lucrarile la vestita colonada din Parcul de la Buzias. Totul pe bani din bugetul local. A costat peste 5 milioane de lei intreaga lucrare.

Colonada de la Buzias a fost la un pas de pieire. Daca nu se intervenea rapid, aceasta s-ar fi prabusit bucata cu bucata.

Din pacate, desi s-au facut eforturi extraordinare pentru salvarea acestui monument care este unul dintre simbolurile Banatului, unii nu inteleg importanta colonadei incarcata de istorie.

Zilele trecute mai multi trecatori au dat dovada de lipsa de civilizatie. Nu mai putin de 11 burlane au fost distruse, iar acum Primaria trebuie sa le repare sau poate chiar sa le inlocuiasca.

Va postez cateva imagini care arata unele aspecte de „civilizatie”, aparute in ultimele zile. (…) Sunt in cercetare persoanele care au vandalizat colonada ( un nr de 11 burlane). Este INADMISIBIL un astfel de comportament si va promit ca vom merge pana la efectuarea de dosare penale , pentru cei gasiti vinovati! Daca aveti informatii cu privire la anumite aspecte ce contravin bunului simt, va rog sa contactati Politia Locala Buzias -str 6 Martie nr 2!„, a scris pe Facebook, primarul orasului Buzias, Sorin Munteanu.

Colonada din Buzias, construita in 1875, a fost facuta special la cererea imparatului Franz Joseph. Acesta si-a dorit sa ii ofere frumoasei sale imparatese, Elisabeta, cunoscuta sub numele de Sissi, un cadru de poveste. Si a reusit.

Imparateasa Sissi, indragostita de natura, vizita adesea Buziasul, tocmai pentru a se plimba in parc, prin colonada ornata cu dantela din lemn, alaturi de doamnele sale de companie.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *