Comercianţii de petarde, în vizorul poliţiştilor şi jandarmilor

Vânzătorii ambulanţi de petarde au apărut deja în perimetrul pieţei agroalimentare. Astfel, poliţiştii locali din Lugoj, alături de jandarmi şi poliţia naţională vor intensifica controalele în perioada imediat următoare, pentru a reduce numărul celor care oferă ilegal spre comercializare petarde şi artificii periculoase. Legea nr. 131/1995 interzice deţinerea şi comercializarea de către persoane neautorizate a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

În următoarea lună vor fi vizate cu precădere zona pieţei agroalimentare, dar vor fi efectuate şi controale la societăţi comerciale care vând astfel de produse interzise. Legea este aspră şi ”comercianţii” trebuie să ştie că dacă vând materiale pirotehnice interzise, riscă amenzi usturătoare, dar şi închisoare, pentru cele cu un grad ridicat de risc.

”Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *