Comercianții făgețeni vor avea bazar acoperit, până la toamnă

Locuitorii din Făget vor mai avea încă o piață, care va fi însă destinată comercializării de produse meșteșugărești. Anul trecut, tot în ”orașul castanilor”, a mai fost inaugurată o piață agroalimentară.

Administrația făgețeană în­cear­că să ofere condiții decente tuturor comercianților.

După ce în 2017 a dat în fo­lo­sință o piață destinată co­mercializării de produse a­groa­limentare, acum ei vor să construiască o piață în care să-și desfășoare activitatea micii comercianți, ea fiind gândită pe modelul unui bazar, în care să se poată vinde tot felul de produse meș­teșugărești, îmbrăcă­min­te, încălțăminte și multe altele.

Lucrările sunt prevăzute să înceapă în primăvara acestui an și să fie finalizate până în toamnă.

“Noua piață va fi construită în spatele celei a­groalimentare, inaugurate anul trecut, pentru că vrem să venim în sprijinul celor care de ani de zile co­mer­cia­lizează diverse produse în condiții destul de grele. Vor fi mai multe boxe, pe care urmează să le închiriem acestor oameni, însă va trebui să ho­tărâm în Consiliul Local con­dițiile legate de acest aspect și vorbesc aici de durata contractelor și taxele pe care le vom percepe”, ne-a decla­rat Marcel Avram, primarul Făgetului.

Banii, de la bugetul local

Pe un perimetru de circa 500 de metri pătrați, conform proiectului, vor fi construite 24 de boxe, fiecare de 9 metri pătrați, pe un amplasament de tip potcoavă, cel mai probabil cu uși culisante.

Investiția se ridică la o valoare de 350.000 de lei și va fi su­por­tată din fonduri de la bu­getul local al orașului.

Piața agroalimentară și clădirea pentru lactate și carne, date în folosință anul trecut au costat peste două milioane de lei, fiind construite pe o suprafață de 2500 de metri pătrați.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *