Comitetul local pentru situații de urgență solicită ajutor la Prefectura Timiș pentru lugojenii afectați de explozia din cartierul J.C. Drăgan

Comitetul local pentru situații de urgență, constituit la nivelul Primăriei Lugoj, pentru evaluarea pagubelor și luare unor măsuri de urgență în încercarea de limitare a efectelor explozie produse vineri, 3 noiembrie, la un bloc din cartierul JC Drăgan, a depus o solicitare la Prefectura Timiș, pentru acordarea unor ajutoare financiare celor afectați.

Colectivul local instituit cere 30.000 de lei din fondul de rezervă al statului pentru lugojenii care au suferit de pe urma deflagrației.

Factorii responsabili au pregătit un adăpost temporar  la grădinița din cartier și au întocmit o documentație pentru înlocuirea ușilor și geamurilor garsonierelor afectate.

“Am făcut o evaluare a distrugerilor și am depus la Prefectura Timiș o solicitare, din ajutorul de stat, pentru suma de 30.000  de lei, bani prevăzuți pentru înlocuirea a 14 uși și 15 ferestre ale locuințelor afectate și a incintelor comune, precum și a ușii de la intrare. Avem două camere  la parter, două la etajul doi și 10 la etajul unu, cel distrus de explozie. Totodată, în clădirea grădiniței s-au pus la dispoziție 10 locuri de cazare pentru persoanele care nu mai pot locui o vreme în propriile garsoniere. Până acum au solicitate cazare doar două persoane. Inspectoratul de stat în construcții a făcut o verificare a structurii de rezistență a blocului și din fericire s-a constatat că nu sunt probleme și deci nu se impune evacuarea celor 45 de garsoniere existente”, a precizat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Vineri, 3 noiembrie, o explozie cauzată de o acumulare de gaze, într-una dintre garsonierele blocului situat în apropiere de stația de încărcare a gazului lichefiat, de la ieșirea din Lugoj spre Buziaș, a rănit o persoană de 70 de ani și a distrus toate incintele de la etajul unu al clădirii, unde a avut loc explozia, alte două la parte și două la etajul doi, o mașină parcată în apropiere și un apartament dintr-un bloc vecin.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *