Competiție cu bărci trăsnite, la Timișoara

Se anunță „Bătălie Mare Pe Bega”, la Timișoara, sâmbătă, în 9 iunie. Bărcile trăsnite, din materiale reciclabile, vor fi lansate din nou la apă, iar vâslașii vor face tot posibilul ca echipa lor să fie pe primul loc.

Pe malul Begăi va avea loc a treia ediție a evenimentului „Make it! Race it! Recycle it!”. Cursa va avea loc în 9 iunie. Evenimentul organizat de EcoStuff România va începe la ora 9, pe malul Begăi, vis-a-vis de Parcul Copiilor, atunci când puteți deja admira ambarcațiunile care vor concura. Startul primei curse se va da la ora 10. Ambarcațiunea care va parcurge distanța dată în cel mai scurt timp va câștiga titlul de „Cea mai rapidă ambarcațiune”. Condiția de participare pentru această probă este de a nu folosi la realizarea ambarcațiunii lemn sau metal.

Premiile pentru „Cea mai faină temă”, „Cel mai inovator design” și „Premiul special EcoStuff” vor fi decise de juriul competiției. Tot la ora 10 va începe votul online pentru premiul People’s Choice pe pagina de Facebook EcoStuff Romania. Tot pe această pagină de Facebook întregul eveniment va fi transmis LIVE.

După curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiunea și va da spre reciclat deșeurile din care a fost construită.

„Vom celebra mediul printr-o competiție sportivă neconvențională, în care participanții se vor întrece pe Bega în ambarcațiuni confecționate din materiale recuperate și reciclabile. Vor fi cel puțin trei ore de lupte crâncene între Spartani, piRats, animale de toate felurile, SuperEroi, mașini și alte minunății!!!”, transmite Radu Rusu – EcoStuff România.

Între bătăliile pe apă, spectatorii vor putea vizita standurile cu căței, se vor putea relaxa în zona cu lazybags sau vor putea participa la Wacky Racers și Flower-Power – un concurs și un atelier pentru copii intre 5 si 10 ani.

Patru ONG-uri (Pieces of Heaven, Pet Hope, Liga AC, Clubul Sportiv Daniela Zaharie), o școală (Colegiul Tehnic Energetic Regele Ferdinand I) și 15 companii participă la competiție și vor concura pentru cele 6 trofee puse în joc de organizatori: Cea mai rapidă ambarcațiune, Cea mai faină temă, Cel mai inovator design, Premiul special EcoStuff, Titanic Award și People’s Choice Award.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.