Concursul Național de Soft ”Grigore Moisil”, la Clubul Copiilor Lugoj

Clubul Copiilor din Lugoj organizează în perioada 16-20 mai a XXIV-a ediţie a Concursului Naţional de Soft ”Grigore Moisil”. Concursul se va desfăşura în parteneriat cu Universitatea Europeană ”Drăgan” şi Colegiile Naţionale ”Iulia Hasdeu” şi ”Coriolan Brediceanu”, sub coordonarea lui Cristian Vida, profesor de informatică la Clubul Copiilor Lugoj.

Proiectul este finanţat de  Ministerului Educaţiei Naţionale  şi de Consiliul Judeţean Timiş. Ediția de anul acesta a concursului va avea sprijin și din partea unei firme de software  din Timişoara care contribuie cu o sponsorizare.

Evenimentul se bucură de participarea a 200 elevi din Timişoara, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Giurgiu, Satu-Mare, Craiova, Făget,  Târgu Jiu şi, desigur, Lugoj.

Concursul Naţional de Soft ”Grigore Moisil” cuprinde trei secţiuni, prima fiind de programare, asemănătoare cu olimpiada de informatică, care se va desfăşura la Colegiile Naţionale ”Iulia Hasdeu” şi ”Coriolan Brediceanu”.

Urmează apoi cea de comunicări ştiinţifice, care se va desfăşura la Universitatea Europeană ”Drăgan”, în care elevii vor prezenta lucrări software realizate de ei pe teme liber alese.

Cea de-a treia este secţiunea Microsoft Office, care se va desfăşura tot la Universitatea Europeană ”Drăgan” şi constă în realizarea unor prezentări PowerPoint pe temă impusă.

Juriul concursului este format din cadre didactice din Bucureşti, Timişoara, Târgu Jiu, Craiova şi Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.